AGENCIJA KNJIGOVODSTVO

[knjigovodstvo][bsummary]

PLANETA

[planeta][bleft]
Autorska prava © Agencija KNJIGOVODSTVO - Novi Beograd - 2000. Sva prava su zadržana. Powered by Blogger.

Vaučeri za odmor u Srbiji za 2023. godinu – Kako dobiti vaučer

 KAKO DO VAUČERA ZA ODMOR Jednostavna procedura, koraka je nekoliko: Evo koji su uslovi

Vlada Srbije je i za 2023. godinu opredelila sredstva za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Udruženje „Moja Srbija“ poziva sve ugostitelje da se uključe u ovu akciju i građanima omoguće što veći izbor objekata i destinacija. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere. Procedura za prijavljivanje je jednostavna, a evo koji su uslovi.


– Pravo na ovu pomoć imaju svi nezaposleni, svi penzioneri, korisnici različitih naknada od države i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Samo bogati i relativno bogati nemaju pravo na korišćenje ovog vaučera, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, najavljujući novu, veću podršku države.


Akcija pomoći domaćem turizmu na ovaj način je počela 2015. godine.


– Pravo na ovu pomoć imaju svi nezaposleni, svi penzioneri, korisnici različitih naknada od države i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Samo bogati i relativno bogati nemaju pravo na korišćenje ovog vaučera, rekao je predsednik Aleksqandar Vučić juče, najavljujući novu, veću podršku države.


Akcija pomoći domaćem turizmu na ovaj način je počela 2015. godine i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera. Vaučer sada pokriva isključivo smeštaj u vrednosti 5.000 dinara po osobi. Sve preko toga finansira se lično.


Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

  • penzioneri
  • nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  • zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi
  • poljoprivrednici
  • studenti



Izvor: Blic.rs

No comments: